El sexisme cap a la professió d'infermeria, centra la reunió de SATSE Catalunya i el grup socialista

12 febrer 2018

El Sindicat d'Infermeria SATSE Catalunya, representat pel seu Secretari d'Acció Sindical, David Carbajales, la vocal de SATSE a la comissió d'igualtat de l'Institut Català de la Salut, Anna Luque i la diputada socialista Lidia Guinart, es van reunir a Barcelona per trobar vies en les quals les dues organitzacions poguessin lluitar contra el sexisme i el tractament vexatori que alguns sectors donen a la Infermeria.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Durant la reunió, Guinart, es va comprometre a que el seu partit promogui una visió sanitària al Pacte d'Estat contra la violència de gènere. Per la seva banda, el Sindicat d'Infermeria SATSE Catalunya, va aprofitar per transmetre les inquietuds de la professió sobre aquest tema.

Visió masclista

El Sindicat va voler aclarir que és “necessari canviar la concepció que té el país de la infermeria, que deriva de la sexualització i la cosificació que es fa de qualsevol activitat que es consideri femenina”. Des del Sindicat es va demanar una especial sensibilitat sobre el tema a Guinart ja que aquesta, a més ser membre pel seu partit de les comissions de Sanitat i de Serveis i Igualtat, ho és de la que discuteix els assumptes de RTVE. “L'ens públic tendeix a projectar una imatge caduca i fins hi tot ofensiva de la nostra professió” expliquen des del Sindicat, “la qual cosa és molt trist, ja que un mitjà que hauria de tenir com a fi última l'educació i millora de la nostra societat, el que està fent és promovent concepcions retrògrades i sexistes”.

Formació

El Sindicat també va voler insistir en el paper que té la infermeria per a la detecció de possibles casos de violència de gènere i fins i tot la seva prevenció. “Les infermeres som la porta d'entrada al sistema sanitari de moltes dones que sofreixen violència i que amb freqüència acudeixen a la consulta d'infermeria per altres raons” expliquen des de SATSE. “És necessari que tinguem una bona formació, que sapiguem detectar els senyals que poden indicar-nos que la persona està sofrint maltractaments i tenir les eines per poder escoltar, acompanyar, guiar i orientar a aquestes dones” asseguren.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari