Consolidada la retallada salarial dels funcionaris i s'imposa una nova del tres per cent

28 febrer 2012

 Malgrat les protestes ciutadanes i l'oposició de la majoria dels partits polítics, el Parlament de Catalunya va aprovar el seu pressupost anual. Segons el Sindicat d'Infermeria SATSE, el text de la Llei “suposa la consolidació de la rebaixa salarial que van sofrir els treballadors públics catalans l'any passat, retalla prestacions socials i obre la porta a que un futur la Generalitat utilitzi els sous dels seus treballadors per a pal·liar necessitats econòmiques en altres partides pressupostàries”.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

L'endemà passat d'aprovar el projecte, l'executiu català va anunciar una nova disminució salarial del 3% que s'aplicarà en la paga extra de juny. SATSE va mostrar la seva indignació i va assegurar que “aprovar uns comptes sabent que 48 hores després es tornaran a tocar els sous dels funcionaris, demostra una gran falta de serietat i de transparència”. El Sindicat SATSE recorda que els sous poden veure's reduïts de nou al març pel govern central, ja que és aquest qui fixa definitivament les retribucions bàsiques del  funcionariat en la Llei de Pressupostos de l'Estat.

Els comptes

Els comptes acceptats pel parlament autonòmic consoliden la rebaixa salarial del 5% que van sofrir els funcionaris catalans l'any passat, ja que congelen les retribucions bàsiques i complementàries en les quantitats establertes per al 2011. A més, disminueixen a la meitat el cobrament del complement per objectius, cosa que SATSE qualifica “d'intolerable”. El Sindicat explica que “és una vergonya que una vegada finalitzat l'exercici, es decideixi retallar un complement meritat l'any anterior”. Altres pèrdues inclouen la supressió de beneficis socials dirigits a millorar les condicions laborals dels funcionaris com són, les aportacions al pla de pensions, les ajudes per fills o estudis i els anomenats “tiquets menjador”.

L'euro per recepta

La Llei de mesures fiscals i financeres, coneguda com Llei d'acompanyament, no es va aprovar conjuntament als pressupostos com és habitual. El Parlament no va poder considerar el text perquè alguns grups polítics han demanat un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries sobre la seva constitucionalitat. Els polítics dubten sobre algunes de les taxes que pretén instaurar la Llei, com són l'euro per recepta o les tarifes en l'àmbit de l'administració de justícia. El projecte també inclou mesures que afectaran als empleats públics entre les quals es troba la reducció de dies d'assumptes propis, els complements per incapacitat temporal o els premis vinculats a l'antiguitat del professional.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari