Coneixes els permisos que tens per anar a votar?

05 desembre 2017

Si tens condició d'elector i treballes el 21 de Desembre i ho sol·licites, la teva empresa ha de concedir-te un permís de fins a quatre hores dins de la teva jornada laboral perquè puguis exercir el teu dret a vot en les eleccions al Parlament de Catalunya. Recorda que si el teu horari no coincideix amb el de votació o no treballes aquest dia no tens dret a permís.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

En concedir aquest permís, l'empresa no podrà descomptar-te res del salari ni exigir que recuperis el temps que has emprat en anar a votar, això sí, tenen dret a demanar-te que aportis un justificant de votació que podràs sol·licitar a la taula electoral al moment de votar. L’empresari també podrà decidir el moment en el qual pots utilitzar les hores concedides, sempre coincidint amb l'horari del col·legi electoral.

Permisos per a electors

Per saber què permís pots sol·licitar, primer, has de tenir en compte l'horari de votació i comparar-ho amb el teu:

  • Si el teu horari no coincideix amb el de votació: no tindràs hores de permís
  • Si el teu horari coincideix dues hores o menys amb el de votació: no tindràs hores de permís
  • Si el teu horari coincideix més de dues hores i menys de quatre: tindràs 2 hores de permís
  • Si el teu horari coincideix quatre o més hores: tindràs 4 hores de permís
  • Si ets treballador a temps parcial: recorda que el permís es reduirà proporcionalment a la jornada que realitzis aquest dia

Si necessites realitzar el vot per correu, l'empresa ha de donar-te el mateix permís de quatre hores perquè puguis formular personalment la sol·licitud de certificació necessària per emetre el vot per correu. El permís ho podràs gaudir fins a l'11 de desembre.

 

Permisos per a membres de mesa o interventors

Els següents permisos s'aplicaran si treballes el dia de les eleccions i estàs convocat com a membre de la mesa electoral, interventor o apoderat. Recorda que sempre et podran demanar que acreditis la teva actuació amb un justificant.

  • Si treballes el dia de la votació i estàs cridat a ser membre de taula o interventor:hauran de donar-te permís la jornada completa del dia 21 i les cinc primeres hores de la jornada laboral immediatament posterior.
  • Si treballes el dia de la votació i estàs cridat a ser apoderat:hauran de concedir-te permís durant la jornada completa del dia 21.
  • Si no treballes el dia de la votació i estàs cridat a ser membre de mesa o interventor:hauran de concedir-te les cinc primeres hores de la jornada laboral del dia immediatament posterior.

Recorda que si ets membre de mesa o interventor i treballes la nit immediatament anterior a les eleccions, el teu empresari està obligat a canviar-te el torn si l'hi sol·licites.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari