Catalunya fa un pas endavant per la prescripció infermera

07 juliol 2015

Com ja varen fer les comunitats d’Andalusia i Balears, ara és el torn de Catalunya d’anar per endavant de la regulació nacional pel que fa a la prescripció infermera. La setmana passada, el Conseller de Salut, Boi Ruiz, va signar un acord amb diferents col·lectius infermers per a començar a elaborar una proposta de regulació de la prescripció. La data límit per a presentar el redactat: el 31 de juliol.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

El document de base rubricat acorda crear una comissió de treball que elabori una proposta de text que reguli la indicació, l’ús i la autorització en la dispensació de medicaments i de productes sanitaris per part dels professionals d’infermeria.

La proposta normativa que sorgeixi haurà de contenir aspectes com el fet que els infermers puguin indicar, usar i dispensar de forma autònoma medicaments no subjectes a prescripció mèdica i productes sanitaris, mitjançant la corresponent ordre de dispensació, així com també dispensar medicaments subjectes a prescripció mèdica, en base a l’aplicació de guies de pràctica clínica i assistencial i protocols d’actuació. Per últim, la proposta haurà de contemplar les característiques de l’ordre de dispensació i les condicions de dispensació en les oficines de farmàcia i el lliurament de productes sanitaris.

Desenvolupar la normativa nacional

Des de l’any 2009, la normativa de garanties i ús racional dels medicaments i productes sanitaris, reconeix de forma expressa la facultat de les infermeres per a, de forma autònoma, indicar, usar i autoritzar la dispensació de medicaments no subjectes a prescripció mèdica i dels productes sanitaris, malgrat que a Catalunya aquesta facultat encara no ha estat regulada.

La comissió de treball, que haurà de presentar el redactat de regulació abans del 31 de juliol, estarà formada per representants del Consell de les Professions Sanitàries de Catalunya, del Consell de la Professió Infermera, del mateix Departament de Salut, del Servei Català de la Salut (CatSalut), de l’AQuAS, del Consell de Col·legis d’Infermeria de Catalunya i dels Col·legis Oficials d’Infermeres i Infermers de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Com a representants de les infermeres dins de l’àmbit laboral, el Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya, ha sol·licitat directament a Conselleria,  formar part de la Comissió que redactarà aquesta proposta.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari