Alonso es compromet a portar al Consell de Ministres la prescripció infermera

21 octubre 2015

Han passat ja més de sis anys des que es va aprovar, per unanimitat, la regulació per a la indicació, ús i autorització de medicaments i productes sanitaris per part dels professionals infermers.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

El ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Alfonso Alonso, s'ha compromès amb la Mesa de la Professió Infermera al fet que el Consell de Ministres d'aquest divendres, 23 d'octubre, donarà el seu vistiplau al Reial decret que regula la indicació, ús i autorització de fàrmacs i productes sanitaris per part dels professionals infermers.
 Després de la reunió celebrada amb el titular de Sanitat, els presidents del Sindicat d'Infermeria, SATSE, i del Consell General d'Infermeria, Víctor Aznar, i Màxim González Jurado, respectivament, han reiterat que Alfonso Alonso no els ha donat ni un sol motiu tècnic ni argument en contra perquè el Reial decret no hagi estat ja aprovat pel Govern, i els ha insistit que veurà la llum finalment aquest setmana.

 En tot cas, els òrgans directius del Consell General d'Infermeria i de SATSE -membres de la Mesa de la Professió Infermera-, es reuniran dilluns que ve per analitzar el que hagi succeït en la reunió ministerial del proper divendres, i adoptar les decisions corresponents.

 Els màxims representants de la Mesa de la Professió Infermera han destacat que la professió sofreix una situació d'il·legalitat “insostenible”, després que hagin passat més de sis anys des que, al desembre de 2009, el Congrés dels Diputats i el Senat van aprovar per unanimitat la regulació per a la indicació d’ús i autorització de medicaments i productes sanitaris per part dels infermers, donant un mandat al Govern de la nació perquè en el termini d'un any aprovés el Reial decret que desenvolupa la mateixa.

 Sobre aquest tema, han recordat que s'han aprovat en aquests anys fins a tres Proposicions no de Llei instant al Govern a desenvolupar el citat Reial decret, i que el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut també va aprovar al març d'aquest any per unanimitat el projecte normatiu. Així mateix, el Consell d'Estat, màxim òrgan consultiu de l'Estat espanyol, ha emès dictamen favorable al mateix.

 Finalment, han reiterat que en tot aquest temps l'actitud de la infermeria amb els seus diferents interlocutors ha estat la de dialogar i consensuar el text normatiu que està pendent d'aprovació, sent bona prova d'això les 87 versions que hi ha hagut del document, i entenen que ha arribat el moment que surti a la llum una normativa que beneficiarà als pacients, als professionals i al funcionament del sistema sanitari en el seu conjunt

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari