9.000 persones reclamen al Govern un Observatori de la Dona que acabi amb el sexisme

22 juny 2018

Prop de 9.000 persones han recolzat fins al moment la demanda del Sindicat d'Infermeria, SATSE, que es constitueixi un Observatori de la Dona que lluiti contra la difusió d'imatges i conductes sexistes que suposen un greu atemptat a la dignitat personal i professional de totes les dones que treballen en el Sistema Sanitari del nostre país.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

La campanya de recollida de signatures engegada per SATSE ha aconseguit, fins avui, prop de 9.000 suports de professionals i ciutadans que coincideixen en la necessitat que el Govern constitueixi aquest Observatori per fer un seguiment detallat de tots els casos de difusió d'imatges i conductes sexistes que es produeixin, denunciar-los públicament i adoptar les mesures oportunes perquè no es repeteixin mai més.

Fins al recent canvi de Govern, el Ministeri de Sanitat s'havia compromès a fer realitat la demanda de SATSE i ja havia sotmès a informació pública un projecte de Reial decret per a la creació d'un Observatori de la Imatge de les Dones, dependent de l'Institut de la Dona i per a la Igualtat d'Oportunitats (IMIO, en les seves sigles en castellà). Després del traspàs de les polítiques d'Igualtat a la Vicepresidència del Govern, SATSE segueix confiant que el projecte normatiu sigui una realitat al més aviat possible.

Per la seva banda, el PSOE també es va mostrar receptiu a la demanda del Sindicat d'Infermeria i va presentar el passat 17 d'abril una Proposició no de Llei al Congrés dels Diputats en la qual reclamava al Govern la creació d'un Observatori per la igualtat en les professions sanitàries, entre altres accions.

Trenca amb els estereotips

La recollida de signatures, que s'ha realitzat a través de la plataforma en línia Change.org, s'inclou dins de les diferents accions contemplades en la campanya d'informació i sensibilització que, sota el lema “Trenca amb els estereotips”, està desenvolupant el Sindicat d'Infermeria des del passat mes d'abril.

Aquesta campanya, que ha comportat la distribució de diferent material informatiu, l'edició d'un Manual d'Estil i altres accions de comunicació, té el principal objectiu de traslladar una imatge real i actual de les infermeres i infermers que ajudi a acabar amb falsos estereotips sexistes i retrògrads que encara romanen en la nostra societat.

Així mateix, la creació d'un Observatori de la Dona ha estat recolzada per un 94 per cent de les infermeres i infermers del nostre país, així com per un 96 per cent dels estudiants d'Infermeria, segons una recent enquesta realitzada també en el marc de la campanya del Sindicat d'Infermeria.

En la petició feta a través de Change.org es recorda que “en ple segle XXI, les dones encara són víctimes de nombroses agressions a la seva integritat i dignitat. La sexualització de la seva imatge pública i social és una d'elles. Per motius de tot tipus (econòmics, comercials…), amb freqüència, no es mostra a la dona com una persona sinó com un mer objecte que busca satisfer determinades fantasies o instints primaris”.

Així mateix, es remarca que “les infermeres i el conjunt de professionals sanitàries, com moltes altres, han hagut de sofrir durant molts anys, i ho segueixen fent en l'actualitat, que la seva qualificació, competències i labor diària dins del Sistema Sanitari es vegin menysvalorades i degradades per conductes, comentaris i imatges sexistes i retrògrades”.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari