Notícies

Aquesta secció està dedicada a tots els infermers i infermeres que es volen mantenir informats sobre l'actualitat del món sanitari. Periòdicament publicarem les notícies que considerem més destacades i donem punts de vista sobre l'actualitat. No oblidis visitar-la amb regularitat.

 • 16 gener 2018

  El 100% de les infermeres d'hospitals catalans assegura haver tingut un accident biològic durant el seu treball

  El primer informe de l'Observatori de Bioseguretat sobre l'estat de situació i implantació de la bioseguretat en el Sistema Nacional de Salut apunta que el 100% de les professionals d'infermeria en hospitals catalans consultats per aquest organisme han sofert accidents biològics tals com a burxades, talls o esquitxades. En canvi, en centres d'atenció primària el percentatge es redueix al cinquanta per cent de les enquestades. L'Observatori de Bioseguretat és una entitat nascuda de la Mesa de la Professió Infermera, que integren el Sindicat d'Infermeria (SATSE) i el Consell General d'Infermeria, per recaptar informació i analitzar la situació dels centres sanitaris. 

Cerca de notícies
Estás viendo de la 5 a la 8 de 605 registros
 • 29 desembre 2017

  L’any vinent es convocarà l’oferta de places més grossa de la història de l’ICS

  Examen OPE

  En la darrera Mesa Sectorial es va informar de l’aprovació de places per la oferta pública d’ocupació de l’Institut català de la Salut (ICS) per a l’any vinent. El número de places serà el més gran de la història d’aquesta entitat: 3301 per infermeria, 185 per a llevadores i 119 per fisioterapeutes. 

  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
 • 20 desembre 2017

  SATSE arriba a un acord per prorrogar el conveni del SISCAT

  Els treballadors del sector sanitari concertat català, SISCAT, han arribat a un acord amb les seves patronals per prorrogar un any més el conveni que regeix les seves relacions laborals des del 2015. Segons el Sindicat d'Infermeria SATSE Catalunya, el text és un “acord de mínims” que permet introduir millores de forma immediata mentre es negocia el proper conveni, pel que s'ha establert un calendari. A més, el pacte inclou un reconeixement verbal per part de les patronals perquè l'equiparació entre infermeria de primària i hospital sigui un punt prioritari en les negociacions del proper conveni.

  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
 • 05 desembre 2017

  Coneixes els permisos que tens per anar a votar?

  Si tens condició d'elector i treballes el 21 de Desembre i ho sol·licites, la teva empresa ha de concedir-te un permís de fins a quatre hores dins de la teva jornada laboral perquè puguis exercir el teu dret a vot en les eleccions al Parlament de Catalunya. Recorda que si el teu horari no coincideix amb el de votació o no treballes aquest dia no tens dret a permís.

  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
 • 22 novembre 2017

  Les plantilles d’infermeria continuen sent insuficients

  La meitat dels professionals d'infermeria a Espanya sofreixen la síndrome del professional “cremat” i vuit de cada deu, estrès, mentre que prop de nou de cada deu considera que l'ambient laboral s'ha deteriorat i set de cada deu està convençut que l'atenció que es presta als pacients en el nostre Sistema Sanitari ha empitjorat en els últims anys. Com a conclusió, la gran majoria dels professionals, un 81%, demana més personal d’infermeria per reduir la càrrega assistencial i millorar l’atenció.

  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Estás viendo de la 5 a la 8 de 605 registros